#OUR @COLUMNISTS

00_tobies_chips_3_1050

Pachet de chips’uri 28gr+/- vs tigareta, tentant vs daunator sau 20 de grade cu plus.

Douazeci de grade cu plus intr-o zi de inceput de martie in regatul ploilor e chiar o minune si nu doar a primaverii sau unul din semnele GLOBAL HEATING?! Dupa ce am inteles ca ‘nu incap’ nici in al doilea tren, am realizat ca iesirea mea nu a fost una zadarnica. Timpul era superb! Soarele ma orbea timid. Riul dominator din mijlocul orasului sclipea a margaritare. Mi-am dat seama de doua lucruri: in primul rind, nu aveam ochelari de soare si intr-al doilea rind, surplus in spate-rucsacul si cartea, care erau prea grele pentru o zi atit de usoara. Destinatia aleasa la intimplare, in timp ce calatoream ‘turtit’ de peretele metroului, s-a dovedit a fi perfecta. Si asta necatind la faptul ca, indicatoarele turistice din strazile acelui megapolis mai degraba te ratacesc decit iti indica destinatia corecta. Cit de mult am mers chiar nu stiu. Soarele ma turmenta.

Mi-am dat seama de doua lucruri: in primul rind, nu aveam ochelari de soare si intr-al doilea rind, surplus in spate-rucsacul si cartea.

Stiu ca m-am racorit pe la galeriile fantastice TATE MODERN si am reusit sa trag cu ochiul la tribunele secolului XVI din SHAKESPER’S GLOBE. Oprit de nenumarate ori de catre trecatori, am fotografiat o sumedenie de turisti inchintati de melanjul arhitectoral. Zimbete, emotii, ador entusiasmul si circuitul energetic al calatorilor. In asa clipe, doar foamea ma poate readuce pe pamint. Petrecusem deja mai mult de o jumatate de zi de savurari emotionale. Mi-am luat un sandwich, o cola, ca sa nu ma dispersez de torentele din strada si un pachet mic de chips’uri. Mmmmm, si soarele parca din nou straluceste si da viata! Savurind din mica mea placere crocanta, mam gindit ca as trage o pipa, cum s-ar spune, pentru maxima placere.

Savurind din mica mea placere crocanta, mam gindit ca as trage o pipa, cum s-ar spune, pentru maxima placere.

Mergeam pe un pod si plin de ginduri ma opresc sa admir riul. Gindurile imi zburau undeva sus, intre nestiut si prezent. -Pardon! ma trezeste un glas glumet venit din spatele meu. Un cuplu, de vreo 18 ani, ambii extrem de veseli. El cu ochii conturati cu un negru profund, ea, o portugheza fierbinte cu parul vopsit blond. -Poti sa ne servesti cu niste chips’uri? intreaba fardatul, prea vesel pentru o fericire naturala. Zimbind le intind mina cu ‘pachetelul meu aromat’. Socata de politetea mea, blonda indrazneste si ea din gustosenii. Eram cit pe ce sa-mi continui calea spre soare, cind observ ca tinarul scoate un pachet de tigari din buzunar. Ma intorc si-i cer o tigareta, si un foc, sigur, ca nu am bricheta si in general demult nu mai sunt un fumator inrait.

Eram cit pe ce sa-mi continui calea spre soare, cind observ ca tinarul scoate un pachet de tigari din buzunar.

– Fac schimb pe chipsuri! ironic pretinde fericitul zimbind cu toata gura. 28gr+/- de placere scapa din mina mea pentru a ferici pe altcineva, iar tigareta mult asteptata rapid le substituie locul fumagind usor a relaxare. Si pe aceste note de extaz bilateral, drumurile noastre se despart in cautarea de infinit. Fiecare spre infinitul sau desigur! :)) Apucind apusul acestei nesfirsite zile, intimplator dau de o pereche de ochelari, intr-un magazinas de la coltul strazii. Ii procur hotarit pentru a pastra lumina solara acumulata din ochii mei dupa sticlele sale fumurii. Mort de oboseala, dar satisfacut ca dorintele pot deveni realitate si uneori chiar destul de rapid, imi notez in agenda deschiderea stagiunii Shakespear’iene din a doua jumatate a lunii aprilie, retusez citeva poze si ma arunc in bezna solara a somnului.


01_tobies_chips

02_tobies_chips

03_tobies_chips


***


P.S.
1. Evitati excesul de sare si zahar din alimentatia zilnica! 2. Fumatul dauneaza grav sanatatii dvs si a celor din jur!

Tobies RICCI.

Tobies_Ricci


Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md