#OUR @COLUMNISTS

00_our_columnists_Gherciu_Ana_140618_1050

Ana Gherciu: fiecare știe să dea sfaturi cu referire la ce alegeri trebuie să facă alții în viață.

Nu știu dacă ați observat, însă, mai nou, fiecare al doilea tânăr a citit minim 20 de romane, vreo 5-10 cărți filozofice, frecvent face teste psihologice, și, evident, fiecare știe să dea sfaturi cu referire la ce alegeri trebuie să facă alții în viață și să interpreteze limbajul nonverbal.
Totuși, rareori „specialistul” din noi ne mai este de folos când avem nevoie de el pentru noi. Nu pentru problemele altora, ci pentru ale noastre. Nu vorbesc neapărat de mari greutăți, ci chiar și de simpla rutină în care ne afundăm fără să ne dăm seama.

Iată că și eu m-am trezit, recent, într-o fundătură a rutinei. Zic, m-am trezit, fiindcă m-am aflat în ea pentru o perioadă suficient de lungă, fără să conștientizez faptul. Perioadă în care totul mi se părea aiurea, nu-mi mai plăcea nimic. Începând de la ceea că orice haină pe care o scoteam din dulap mi se părea oribilă și terminând cu ceea că orice scriam mi se părea o porcărie.

Ei bine, acel ciclu „comico-dramatic” s-a încheiat aproape că foarte simplu. Și, evident, abia atunci când s-a încheiat, am sesizat că acesta a existat. În acel moment, psihologul din mine a zis „Evrica! Aveam nevoie de o schimbare!”. Și tot ce a fost nevoie era să-mi schimb locuința. Pe cât de ridicol, pe atât de adevărat. Abia acum sesizez cât de plăcută poate fi o plimbare înainte de culcare, o cafea băută la aer liber și multe alte mici bucurii ale vieții.

Și acum, desigur, este momentul perfect, pentru un sfat. Ceva de genul „învață din greșelile altora” (deși știm cu toții că nu funcționează). Dacă aveți posibilitatea să faceți cea mai mică schimbare în viața voastră, faceți-o. N-are cum să dea greș. Chiar dacă întoarcem doar un colț de pagină, diferența se va simți.


Azi – un colț de foaie, peste o lună – al doilea,
iar cu timpul, facem un avion de hârtie.

Ana GHERCIU.

Gherciu-Ana

 

Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md