Istorii de Femei

01_1050

{ istorii de femei } Ana Irina și Ana Ciorici

De astăzi eu o să vă povestesc nişte Istorii. Eva mi-a propus să facem ceva ca să inspirăm alte femei. Nu credeam că o pot face şi incă nu ştiu dacă o să pot, dar am hotărât să încerc. Perfecţiuni nu există, noi suntem cu bune şi cu rele, dar suntem femei, iar femeilor nu le trebuie decât un strop de inspiraţie ca să cucerească lumea. Astăzi vorbim cu Ana Ciorici, un om drag mie şi o persoană de la care sigur te poţi inspira.

02 03 04

Eu: Povestea de dragoste dintre tine şi sotul tău a început la facultate, eraţi colegi. Cine a făcut primul pas?
Ana: Primul pas l-a facut Pavel. M-a cucerit încet, dar sigur cu mici atenţii şi multă răbdare, pentru ca eu sunt foarte activă şi greu de impresionat. Fiind studenţi dădeam multe petreceri, care de obicei se terminau la el acasă, unde eu îmi chemam toate prietenele şi dansam, cântam până târziu. El nu spunea nimic şi părea ca se distrează, dar după câţiva ani mi-a zis ca avea senzaţia că acele petreceri n-o să se termine niciodată şi abia aştepta să plecăm din casa lui! Şi acum râd de fiecare dată când îmi amintesc.

Eu: De fapt noi încă petrecem la fel ca în adolscentă, asta e bine sau e rău?
Ana: Fiecare om se odihneşte, se relaxează şi scapă de stres în modul lui. Unii o fac dormind, iar eu prefer sa ies cu prietenii, să ne povestim lucruri frumoase, sa râdem şi să dansam. Nu văd nimic rau în asta. Acum din păcate nu o fac prea des: la cafea ies de 3, 4 ori pe lună, iar la dans şi mai rar.

Fiind studenţi dădeam multe petreceri, care de obicei se terminau la el acasă, unde eu îmi chemam toate prietenele şi dansam, cântam până târziu.

Eu: Există vreun lucru pe care regreţi că nu l-ai făcut când aveai mai mult timp liber?
Ana: Da, deşi întotdeauna am fost activă, acum regret ca nu am profitat de perioada în care puteam sa fac sport zilnic, să citesc mai multe cărţi, să călătoresc.

Eu: Multe tinere mămici te apreciază pentru că reuşeşti să rămâi la fel de aranjata şi stilată dupa naştere, când ştim că e destul de complicat să-ţi faci timp pentru tine. Care e secretul tau?
Ana: Organizarea. Dacă ştii să-ţi organizezi timpul, reuşeşti mai multe decât îţi imaginezi. Dacă rămâi la gândul că odată cu apariţia copilului n-o să mai ai timp să te speli, să te aranjezi, sau să faci sport macar o dată pe săptămână, aşa şi va fi. Nu trebuie să ai bonă şi să mergi la salon sau la sală, le poţi face pe toate acasă, iar copilul va fi chiar tare amuzat sa te vadă facând aceste lucruri. Şi am un secret: corectorul pentru ochi. Îl port mereu în geantă şi ascunde perfect orice urmă de cearcăne şi oboseală.

Eu: Ai reuşit în timp record să revii la corpul de până la sarcină. Şi deşi nu ai avut niciodată 90-60-90 arăţi extraordinar şi se vede că te simţi bine în pielea ta. Dar ai fost vreodată complexată de înalţimea sau de formele tale?
Ana: Niciodată! Şi aici cred că e meritul mamei, care înca de cînd eram mică îmi zicea că trebuie să mă iubesc aşa cum sunt, dar să am totuşi grijă ce şi cât mănânc şi să fac mult sport. Cred că fiecare om ar trebui să se iubească, dar să nu exagereze. Adică atunci când vezi că îţi curge grăsimea de pe şolduri nu e cazul să îmbraci pantaloni cu talie cât mai joasă sub pretextul că îţi iubeşti corpul aşa cum e. În toate trebuie să fie o limită.

Noua Emilia nu ne-a răpit din intimitate, aşa cum se plâng unele cupluri, din contra – petrecem mai mult timp acasă, iar ea ne distrează copios.

Eu: Eşti un exemplu şi o adevarată sursă de inspiraţie pentru cititorii tăi, cum te descurci cu activitatea blogului?
Ana: Încerc să fiu activă şi pe blog, deşi nu mai ies zilnic, iar când ies nu prea găsesc pe nimeni să-mi facă poze şi nu pot sa fac la fel de des articole cu tinute noi. Port mereu camera la mine şi dacă am posibilitatea, fac şi câteva poze. Mă strădui să fie măcar o dată pe săptămâna. Dar scriu despre ceea ce mă înconjoară: decoraţiuni, organizare, tendinţe curente, metode de întreţinere etc.

Eu: Cine are grijă de salonul tau în această perioadă? Când ai în plan să revii?
Ana: Din păcate e greu să gestionez activitatea salonului de la distanţă şi de aceea deseori lucrurile acolo îmi scapă de sub control, dar nu ma grăbesc să mă întorc la muncă. Totul depinde acum de orarul şi necesităţile Emiliei.

Eu: Cum s-a schimbat relaţia dintre tine şi soţul tău după apariţia fetiţei?
Ana: Noua Emilia nu ne-a răpit din intimitate, aşa cum se plâng unele cupluri, din contra – petrecem mai mult timp acasă, iar ea ne distrează copios. În ultimul timp, la noi în casă rasună doar râsete şi sper că aşa va fi de acum încolo.

05 06 07

photo Eva Elena
interview Ana Irina
place Propaganda Café
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md