#OUR @COLUMNISTS

00_our_columnists_Gherciu_Ana_140716

Fiecare dintre noi, care a stat cel puțin odată la o terasă mai mult sau mai puțin glamuroasă, fashion, spuneți-i cum doriți, a putut observa fenomenul larg răspândit în capitală, și anume „fata cu sucul”, apă, apă cu lămăie, rareori cafea (se termină repede).

De obicei, aceasta este îmbrăcată ori foarte sumar, ori de seară, anyway, necorespăunzător, botoxul este omniprezent, precum și telefonul de ultimă generație, poșeta mini în care are bani doar pentru a-și achita băutura și taxiul până acasă, în caz de ceva. „Fata cu sucul” nu este în așteptarea unei prietene care întârzie fiindcă nu reușește să decidă ce să îmbrace, nici în așteptarea iubitului care întârzie din cauza unei ședințe la job și nici nu a ieșit la un suc ca să petreacă timpul cu ea însăși, să-și facă ordine-n gânduri. Ea este, vorba piesei, up all night to get lucky. A ieșit la vânat sau, mai bine zis, a ieșit să se lase pradă.

Am fost mereu curioasă ce se întâmplă în capul acestui tip de domnișoare, mai ales după o seară soldată cu eșec… Se întreabă, oare, dacă nu a ales bine masa la care s-a așezat, terasa, poate, ora sau chiar ziua? Care este momentul de declin în care conștientizează că nu a ales bine modul de viață?

La urma urmei, din fericire, s-a ajuns la momentul în care bărbații nu se mai uită doar la liniile siluetei, înțelegând că, în absența unor adâncituri pe creierul femeii, bugetul lor poate scade brusc și ireversibil… Mai ales că, în mare parte, bărbații înstăriți au ajuns să aibă bani doar fiindcă au ceva gărgăuni în cap. Or, „fata cu sucul” este în așteptarea unuia care i-ar fi alături pe mai mult de o noapte.

Acest fenomen nu ar fi atât de penibil dacă femeile nu s-ar plânge constant că sunt privite ca o marfă, claxonate, etc. Păi cum să nu fie, dacă o mare parte sexului frumos se etalează anume în așa fel – „Uite-te la mine, sunt frumoasă și singură”? Ce drăguț. Da, femeile noastre au fost mereu apreciate, în special de străini, ele fiind mereu aranjate, chitite, boite. Totuși, într-un final, tot machiajul fin, hainele alese cu gust și comportamentul adecvat au avut câștig de cauză.


Oare nu este mai atractivă pentru partea masculină o femeie îmbracată într-o fustă creion și o bluză (care lasă loc pentru imaginație și curiozitate), cu o carte și cafea în față, decât prototipul unei „fete cu suc”?

Ana GHERCIU.

Gherciu-Ana

 


photo Russell Lee – Drinking at the bar, crab boil night, Raceland, Louisiana, 1938

Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md