Budinca de “branza” vegana cu agrișe

00_reteta_Gourmand{eye}_#04

Cu toții suntem obișnuiți cu un mic dejun care să combine brânzică și fructe. De ce nu am merge pe varianta vegană a acestui mic dejun?

Branzica raw vegana este deliciul perfect pentru un început de săptămână productivă. Poate fi tratată ca un desert sau ca un mic dejun hrănitor. Aceasta mustește a proteine și microelemente.

 

01_reteta_Gourmand{eye}_#04

 

{INGREDIENTE}
1 pahar de nuci caju hidratate
sucul unei lămâi
2 linguri de goji
2 linguri de mac
2 lingurițe de miere de salcâm
agrișe
semințe de dovleac

 

02_reteta_Gourmand{eye}_#04

03_reteta_Gourmand{eye}_#04

 

{METODA DE PREPARARE}

Nucile de caju, care au fost hidratate pentru aproximativ 14 ore, se scurg de apă și se amestecă împreună cu sucul unei lămâi cu ajutorul unui blender (până obținem consistența cremoasă, asemeni brânzicii).

Apoi se lasă la fermentat la temperatura camerei pentru încă 3-5 ore(în dependență de temperatura camerei).

Adăugăm mierea și macul în compoziția de caju și omogenizăm în continuare cu ajutorul blenderului. Gustați. În cazul în care credeți că ar trebui să fie mai dulce, adăugați puțină miere. După mine a fost exact ce trebuie și nu mai avea nevoie de indulcitor.

Fructele de goji, hidratate și ele pentru cca 1-2 ore, se vor mărunți cu ajutorul unui blender, până obținem un sos potrivit.

Se poate servi într-un pahar sau un bol ca cel din imagine, alternând brânzica cu fructele de agriș și sosul de goji. Se va decora cu semințe de dovleac și alte fructe de agrișe.

Să aveți poftă cât pentru întreaga săptămână!


***

Special for Dolce Vita
Rodica DUMBRAVEANU
blogger Gourmand{eye}

Dumbraveanu_Rodica

 

photo & recipe Rodica Dumbraveanu
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md