GREEK TASTE ADVENTURES

00_oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01

Dumitru Mititelu: Aceste “calatorii” sunt o posibilitate de a gusta ceva nou in restaurantul preferat!

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (1-1)

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (1-2)

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (1-3)

 

Anul trecut eu am venit cu idea de a face diverse bucatarii in cadrul restaurantului Oliva. Toti au fost foarte entuziasmati. Lumea deseori crede ca noi suntem un restaurant doar Italian, la intrare este inscriptia “restaurante” si “pasta fresca”, asta este un specific al nostru, dar defapt suntem un restaurant mediteranean.

 

Aceasta calatorie a inceput mai mult de un an in urma si a fost initiata pentru ca oaspetii nostri dragi sa poata gusta intotdeauna ceva nou. Ca pe linga meniul de baza sa fie bucate speciale din diferite bucatarii mediteraniene. Grecia, de fapt, atunci a fost prima si pe placul la toti, de aia ne-am reintors in format nou la aceasta bucatarie minunata. Am avut si Spania si Franta, Turcia, diverse bucate.

 

Noi ne bucuram ca oaspetilor le-a placut bucataria greceasca atit de mult. Aceste “calatorii” sunt o posibilitate de a gusta ceva nou in restaurantul preferat. Meniul de baza este de mult timp stabil, cei ce sunt oaspetii permanenti doresc sa savureze ceva nou. Este o oportunitate de a reaminti gustul din vacanta si a retrai emotiile placute din nou.

 

In acelasi timp bucatele diferitor tari au fost adaptate la gustul nostru, pentru a evita excesul de mirodenii, sau un gust prea piparat, de exemplu. Bucatele sunt foarte sanatoase, la asta noi atragem o atentie deosebita! Sa fie fresh, sa ne completeze doza de energie si vitamine zilnica, la Oliva, noi nu ne gindim doar la gust, dar si la calitatile nutritive ale bucatelor si sanatatea clientilor nostri.

 

Intotdeauna incercam sa descoperim gusturi noi, de exemplu pina a introduce noi cuscus-ul in meniu, putini oameni auzisera de el. Acuma este practic in toate localurile din oras. Suntem o echipa de inovatori.

 

In meniul grecesc gasim bucate care sunt absolut tipice pentru bucataria lor, de exemplu souvlaki – frigarui de pui, care vor fi pe placul tuturor. Puteti alege 2 feluri de peste, cum ar fi bibanul si dorada, sau diverse gustari ca Tzatziki sau Gyros. Sunt foarte usoare, primavaratice!

 

Inainte de a lansa meniul grecesc noi am lansat un sondaj pe facebook, fiecare dintre voi a avut posibilitatea de a-si exprima parerea, ce ar dori sa vada in meniu. Asa am relansat desertul “Para in vin rosu”. Este un desert foarte deosebit cu crema de ricotta si compote din banane, receta caruia o tinem in secret.

 

Acum lucram la meniul de baza, pentru a il renoii si pe el. Fiecare isi poate exprima parerea si chiar indica receta pe Facebook, daca va fi ales in meniu, aceasta va purta numele celui care l-a inventat. Asa ca accesati pegina noastra oficiala si incercati-va norocul.

 

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (4)

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (5)

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (6)

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (7)

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (8)

oliva_Grecia-in-farfuria-ta_#01_ (9)

 

Oliva

 

photo Eva Elena
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md