GREEK TASTE ADVENTURES

00_oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici

Ana Ciorici: “Tata poate fi bucatar, mama administrator, fiul duce mincarea prin local. Fara fite si aere. Simplitatea lor si inima mare te cucereste indata.”

 

oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici_ (1)

oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici_ (2)

oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici_ (3)

 

In Grecia am fost deja de citeva ori. Este o tara atit de autentica! Cind mergi la mare, de exemplu in Turcia, te simti ca un turist in zona turistica “fabricata” pentru tine. In Grecia, insa, fiecare coltisor e deosebit si e asa cum a fost creat fie de natura, fie de om si pastrat din generatie in generatie. Tavernele si localurile sunt simple, vezi peste tot livezi de masline, legumele si fructele sunt atit de proaspete si luate din gradina vecina. Tot ce maninci e linga tine.

 

Mincarea greceasca e atit de gustoasa si naturala. Natura e principala sursa de inspiratie, in bucataria lor nu vei gasi ceva extra sofisticat, totul e facut din citeva ingrediente, dar potrivite perfect si principalul ca sunt fresh. Asa fel de mincare te umple de energie si te face sa te simti sanatos.

 

Noi am avut parte de o odihna foarte activa in Grecia de cite ori am fost. Da, evident stam si la plaja si ne incalzim la soare, dar sunt atitea insule frumoase, plaje – una mai frumoasa ca alta. La multe trebuie sa cobori scari ca sa ajungi, deseori sunt niste locuri pitulite dupa vre-o stinca dupa care se deschide un peisaj care te lasa fara cuvinte. Si apoi poti sa mergi si la munte, la diverse excursii istorice sau sa explorezi oraselele micute.

 

Bucataria greceasca nu poate exista fara fructe de mare. Iata si la Oliva am vazut in meniu bibanul si dorada, pesti tipici pentru regiunea mediteraneana, noi ii mincam acolo cam in fiecare zi. Deseori si acasa aleg pestele in loc de carne, e foarte folositor, mai ales pentru femei, iar primavara este o optiune foarte buna pentru a mentine silueta.

 

Imi place mult ca tavernele grecesti sunt afaceri de familie. Tata poate fi bucatar, mama administrator, fiul duce mincarea prin local. Fara fite si aere. Simplitatea lor si inima mare te cucereste indata. Si totul este facut cu dragoste, cu dispozitie buna si zimbetul pe fata. Poate asta face mincarea atit de buna?)

 

Anul trecut am fost in Lefkada si deja si Emilia a calatorit cu noi. Ea a fost incintata de apa, de pietre, se minuna de fiecare lucru vazut. Ea exploreaza lumea cu mare interes. Drumul a fost putin mai greu, dar am ajuns cu bine. Iata acum ne putem bucura mai des de bucataria greceasca si acasa la Oliva. Salata greceasca si tzatsiki mi-a placut mult si mi-a reamintit de vacanta.

 

Despre vacante si nu numai aflati mai mult pe blogul Anei: www.ana.ciorici.com
Iar despre diferite bunatati si nu doar grecesti pe pagina oficiala: Oliva

oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici_ (4)

oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici_ (5)

oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici_ (6)

oliva_Grecia_in_farfuria_ta_Ana_Ciorici_ (7)

 

Oliva

 

photo Eva Elena
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md