VERY SPECIAL GENTLEMAN

00_1050

Alexandru Smintina

Sunt barbati care inspira, sunt deosebiti si schimba lumea din jur. Ei sunt gentlemanii adevarati. Mai exista? Da, dar nu multi. Hennessy alege ceea ce este special si in momentul adevarului ei se unesc: Gentlemanul si un pahar de Hennessy pentru a relata o istorie despre viata, despre emotii, despre lumea barbatilor. Venim cu o a doua editie a proiectului, am ales inca 5 din ei, cei mai speciali.

***

08

VERY SPECIAL GENTLEMAN

………ALEXANDRU SMINTINA………
………stomatolog………
………29 ani………

 

01


Viitoarea mea profesie imi era intiparita in subconstient din copilarie.
Tatal meu lucrind in domeniul stomatologiei, imi povestea despre ea. Iar cei din jur ma tot intrebau, daca voi deveni si eu medic. Astfel, am crescut cu aceasta idee.


Primul meu pacient mi-a trezit dragoste adevarata fata de stomatologie.
Am vazut cit e de interesant sa restaurezi ceea, ce e dat omului de natura. Sa fii cel, in miinile carui se afla frumusetea, confortul si deseori viitorul unui om.


Am avut si dezamagiri. Ele apar odata cu complicatiile in timpul lucrului
– desi procesul de tratament iti este bine cunoscut, uneori apar probleme, despre care nu prea ai auzit din teoria de la facultate. Dar o profesie buna este cea, care mereu te pune la incercare.


Un doctor trebuie sa fie capabil sa compatimeasca.
Sa lucreze, in primul rind, cu scopul de a ajuta pacientul si nu pentru bani sau ambitii. Trebuie sa fie oganizat la maxim, rabdator. Fara un orar clar stabilit nu ai sa reusesti in profesie in care clientii vin unul dupa altul, fiecare cu problema lui.


Unii spun ca planurile omului il fac pe cel de sus sa rida.
Probabil, e adevarat. Dar eu, oricum, cred ca omul singur isi face viata. Si continuu sa mi-o planuiesc asa cum imi place mie. Pina in ziua de azi totul a mers asa cum mi-am dorit.


Cistiga cel care se comporta
cu viata asa, cum ar vrea ca viata sa se comporte cu el.


Obisnuiesc mai putin sa visez si mai mult sa planific.
La moment, planurile mele sunt legate de cariera. Nu vreau sa stau pe loc, deoarece atunci se naste plictiseala. Iar ultima e primul semn al batrinetii.

 

02 03 04 05 06 07 09 10


Ca sa fii barbat, in primul rind, trebuie sa ai o femeie linga tine.
Iubirea ne ajuta se dezvoltam cele mai bune calitati. In al doilea rind, barbatul e cel, care dispune de un caracter puternic si da dovada de mult curaj in viata.


Imi place sa cheltui banii pe lucruri care imi aduc placere.
Dar nu ii dau pe ceva care in scurt timp va care investitii pentru upgrade. Imi plac lucrurile calitative.


Banii conteaza in viata de zi cu zi, mai ales pentru cei, care au planuri
– vreau sa-mi schimb locuinta, sa-mi cumpar o masina mai buna sau sa asimilez o noua treapta in profesie. Toate astea sunt legate de bani. Nu cheltui bani pe haine sau alte fleacuri, ii investesc in viitorul meu.


Un barbat trebuie sa se casatoreasca atunci, cind este cit de cit implinit.
Tine atit de partea materiala, cit si de cea psihologica. Eu m-am casatorit doar atunci, cind mi-am facut rost de propria locuinta si cind am realizat ca pot sa intretin inca un om pe linga mine.


As vrea sa am un baiat – cred ca aceasta si-o doresc majoritatea barbatilor.
Dar nu-l voi impune neaparat sa-mi continue profesia. Am fi atunci tocmai 3 generatii de stomatologi (zimbeste). Fie ce-o fi – principalul e sa ramina Om.


In dragoste pentru mine e important ca partenerul sa-mi permita sa fiu neideal.
Am nevoie de libertate launtrica, pe care eu sigur sa o limitez in modul in care socot ca e de cuviinta. Caci, de fapt nu sunt acel om care sa se folosca de bunatatea cuiva in scopurile sale egoiste.


Cea mai buna odihna sunt calatoriile.
Pe viitor as vrea sa merg in zone exotice. Si stiu precis ca nu voi mai alege vacante de gen Allinclusive. Vreu sa explorez aceasta lume si alte culturi.


Stind la un pahar de cognac, cele mai deseori, ma gindesc la viata mea
cum ar fi in timp. Dar asa cum adesea sunt in compania cuiva – nu prea am timp sa meditez – discut.

 

Rule_026

Rule_027

Rule_028

Rule_029

Rule_030


photo Eva Elena

place Ristorante & Pizzeria Mi Piace
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md