Lebanese adventures in Oliva

00_oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu

Felicia Sirbu: “Intotdeauna mi-au placut imaginile astea cu pietile lor orientale, unde poti sa te pierzi in mirosuri si culori”.

 
oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu_ (1)

oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu_ (2)

oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu_ (3)

 

Tu ai calatorit in foarte multe tari deja, dar preponderent europene, ai avut dorinta sa te avinti intr-o aventura orientala?
Pentru cine multe, pentru cine asta poate parea putin. In orient si in Africa nu am reusit inca sa ajung. Tarile din bazinul mediteran au un specific deosebit si as vrea sa vizitez si Maroc-ul si Libanul si alte tari. Intotdeauna mi-au placut imaginile astea cu pietile lor orientale, unde poti sa te pierzi in mirosuri si culori. Aceste culturi difera mult de a noastra si cu atit e mai interesant este sa le cunoastem. Desigur, gastronomia este prima ce reprezinta o tara si o defineste.

 

Probabil imaginea asta de mister ale acestor tari a fost cultivata si de filme…
Da, la sigur filmele sunt cele care mi-au stirnit interesul si nu doar mie. Nu stiu cine nu s-a mai uitat la telenovela „Clon” sau filmul „Casablanca”, ele ni sau intiparit la toti si respectiv si imaginile din ele. Tin minte mamica se uita in fiecare zi. Iar eu tot stau cu melodia cintecului Casablanca in cap si tot il fredonez din cind in cind. Eu cred ca orice aventura care te rupe din rutina cea de zi de zi este capabila chiar sa iti schimbe cursul vietii. De aia nu trebuie sa ne temem sa incercam ceva nou!

 

Tu ai un exterior destul de exotic si chiar oriental, cred ca lumea tot te bate la cap cu – da de unde vii si alte intrebari de acest gen…
O da, cam asa si este. Eu sunt moldoveanca, parintii sunt de aici. Dar cred ca, ca in Moldova, nu stiu unde mai este asa un amestec de singe, de nationalitati. Cine stie poate vin dintr-un neam regesc, sau vreo stra stra-bunica de a mea, a fost o princesa cu un palat in vre-un pustiu (zimbeste). Nu mi-am dat interesul sa stau sa caut sau sa fac un arbore genealogic, cine stie poate s-ar gasi acolo ceva chiar foarte interesant.

 

Iti place bucatarie orientala si ce parere ai de bucatarie Libaneza?
Eu ador condimentele, ador gusturile pronuntate, de aia imi place mult. Eu chiar as spune ca sunt destul de extremista in aceste chestii si probabil daca restaurantele de pe loc s-ar ghida de gusturile mele, nu stiu daca cineva ar putea minca bucatele astea (ride). O receta adaptata cred ca este mai mult pe placul lumii. Eu insa pot sa maninc si foarte dulce si foarte sarat si foarte iute. Prima ce am gustat cindva din bucataria libaneza a fost couscous-ul, a fost in Romania si mi-a placut.

 

Astazi am gustat cu tine si salata cu couscous si naut cu carnita de pui, si o tava cu fructe de mare la restaurantul cu suflet Oliva, cum ti-a parut?
A fost foarte gustos si se simte ca sanatos. Mamica s-ar bucura ca maninc bine si nu o dau cu fast-food-ul). E o oportunitate faina de a gusta ceva nou! Mai ales ca este doar pentru o scurta perioada, iar dupa aia deja ne asteapta alta bucatarie. E o oportunitate vara asta sa faci cunostinta cu diferite tari si bucatele lor!

 

oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu_ (4)

oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu_ (5)

oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu_ (6)

oliva_Liban_in_farfuria_ta_Felicia_Sirbu_ (7)

 

Pentru diferite bunatati si nu doar lebanese vizitati pagina oficiala:

Oliva

 

photo Eva Elena
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md