Lebanese adventures in Oliva

00_oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco

Alina Lisenco: “Gatitul se poate termina cu vreun incediu la bucatarie sau alte peripetii”.

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (1)

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (2)

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (3)

 

Iesi deseori in oras pentru a lua o masa?
Eu maninc undeva in oras practic in fiecare zi. Nu ca nu mi-ar placea sa stau acasa, dar cu gatitul stau nu prea (zimbeste), chiar nu este punctul meu forte si ceea ce imi place. Se poate termina cu vreun incediu la bucatarie sau alte peripetii. Sa maninc insa imi place mult, de aia ies undeva singura sau cu prietenii. De fapt ei chiar fac pe seama mea glume, ca sunt vesnic flaminda, eu insa nu ma supar)

 

Iti place sa experimentezi?
Daca gust niste bucate care imi vin pe plac, cel mai des le comand pe ele. Dar asta nu inseamna ca nu sunt dispusa sa incerc ceva nou. Sunt pasionata de Italia, de cultura lor si gastronomia, de aceea restaurantul italian e locul unde o sa ma intilniti cel mai des sau locurile cu bucatarie mediteraneana. E simpla si gustoasa. Dar daca cineva din cunoscuti imi recomanda ceva nou, atunci eu cu bucurie incerc.

 

Iar ce zici de bucataria libaneza?
Cind te gindesti la aceasta tara, imediat iti vine in cap ceva exotic. Dar, de fapt este la fel o tara mediraneana, cu caracteristicile specifice ei, cu toate ca eu niciodata nu m-am gindit la asta. Imi place foarte mult idea cu calatoriile culinare. Vii in restaurantul indragit si ai posibilitatea sa incerci ceva totalmente nou pentru tine. Chiar e cum ai face o scurta calatorie, doar bucataria e unul din lucrurile importante ce reprezinta orice tara.

 

De unde incepe explorarea unei tari noi pentru tine?
Totul imi este interesant, cultura, locurile unice, dar evident si mincarea. De ea depinde dispozitia ta si puterile la fel. Ce excursii pe stomacul gol (ride). Eu chiar devin nesuferita daca nu maninc. Nu stiu cum se ispravesc fetele cu dietele lor, pentru mine asta este o misiune imposibila. Si la serviciu niciodata nu merg flaminda. Astazi am explorat Libanul si am aflat de denumiri ca: baba ganoush, salata fattouch, sumac kebab, toate sunau foarte nou pentru mine, dar aratau foarte bine si bucatele au fost gustoase.

 

Ce tari ai mai vrea sa vizitezi?
Mi-ar fi interesant sa merg in oriental apropiat, pentru mine e atit de enigmatic si interesant, diferit de cultura noastra si in general cultura europeana. In general imi place foarte mult sa calatoresc, aduce energie noua si inspiratie.

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (4)

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (5)

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (6)

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (7)

oliva_Leban_in_farfuria_ta_Alina_lisenco_ (8)
 

Oliva

   facebook page    official site  

 

photo Eva Elena
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md