Hennessy Very Special Artist

hennessy_creative_issue2_ (0)

De 250 de ani încoace, cele opt generaţii ale familiei Hennessy sunt recunoscute pentru pasiunea lor pentru artă şi frumos, cognacul franţuzesc Hennessy fiind el însuşi o operă de artă. Hennessy este mult mai mult decât un brand mondial, este „casa comună” a tuturor celor care îi împărtăşesc viziunea.
În continuare, vă vom prezenta câţiva dintre cei mai speciali artişti locali care vor povesti despre ceea ce numesc ei artă şi inspiraţie. Şi pentru că frumosul e în sângele lor, ei sunt tentaţi să experimenteze tot felul de mixuri inedite, transformându-le în obiecte de artă. Vă invităm să intraţi în lumea Hennessy privind-o prin ochii acestor talente.

 

Vitalie Otgon: “O casă bine făcută te caracterizează exact ca un costum perfect croit.”

hennessy_creative_issue2_ (1)

Vitalie Otgon este un entuziast. Fire visătoare, el face în arhitectură lucruri aparent imposibile, care îi provoacă imaginaţia. A absolvit facultatea de Construcţii şi Cadastru, iar la doar 26 de ani şi-a creat propria companie de proiectare, adunând o echipă de arhitecţi, ingineri şi designeri la fel de (ne)buni ca el. Nu e de mirare că The Hennessy Soda e preferatul său: a mixat puţin cognac sobru cu suc acidulat şi a ieşit un cocktail modern şi interesant, exact aşa ca el.

hennessy_creative_issue2_ 2

hennessy_creative_issue2_ (3)

hennessy_creative_issue2_ (4)

Să proiectez clădiri a fost dintotdeauna visul meu. De mic desenam și îmi imaginam cum ar arăta asta în realitate. Copiii sunt mai visători decât adulţii, pot inventa lucruri neordinare pentru că nu pun limite imaginației. Au urmat apoi studiile, unde am prins ceea ce am avut nevoie pentru profesia asta.

Un creator în acest domeniu nu e nimic fără echipă. E diferit de altele pentru că un tablou îl poți picta și singur, aici însă lucrează diverși oameni pentru a termina un proiect. Este important să îi găsești pe cei care sunt pe aceeaşi undă creativă cu tine. Mă bucur că echipa mea este anume așa.

Visul meu ar fi să proiectez o casă de locuit inedită, modernă, cu o formă neobişnuită. Acum sunt multe materiale interesante, care permit imaginației nu doar să zboare, dar și să se materializeze. La noi blocurile sunt cam toate la fel, absolut plictisitoare.

Lumea la noi e conservativă, e greu să îi convingi să experimenteze. În capitalele lumii, dar și în orașele mai mici din SUA pe care le-am vizitat, am văzut o diversitate mare de stiluri arhitecturale, unele clasice, altele non-conformiste. Dacă ar fi să numesc o sursă de inspiraţie pentru mine, atunci aş spune Gaudi, geniul căruia cucereşte instant, fără şansă de scăpare.

Un architect este cel care poate contribui la frumusețea unui oraș, este ceea ce vedem în fiecare zi pe străzi. Câte clădiri frumoase au rămas după Bernardazzi în Chişinău…Astăzi aspectul orașului nostru este lamentabil. Noi nu ne preţuim trecutul, dar nici nu creăm un viitor, totul este foarte haotic. Un oraș ca Frankfurt este un exemplu de planificare reușită.

Arhitectura este o artă cu diverse curente. Eu sunt foarte flexibil şi mă pliez după cerinţele clienţilor mei. Însă, îmi place să creez forme neordinare și sper că pe viitor voi avea ocazia să fac asta mai des. Oamenii se degajează puțin câte puțin la noi în ceea ce priveşte aspectul lor  exterior, sper că tendința se va mișca și spre domeniul de arhitectură la fel.

Casa îl reprezintă pe om exact așa cum o face fizicul său. Poți să te afirmi prin locul în care trăiești. O casă bine făcută te caracterizează exact ca un costum perfect croit. Suntem personalități și dorința de a comunica cine suntem e absolut normală. Cineva e mai high-tech, altcineva preferă stilul clasic. Îmi place să văd la noi interesul în casele eco, care sunt în armonie cu natura.

Locul unde aș trăi eu ar vorbi fără cuvinte. Rămâne să îl construiesc, iar asta nu e simplu, deşi sunt arhitect. Mintea îmi zboară creând în cap o sumedenie de idei și asocieri. Sigur nu ar semăna cu nimic construit aici, dar în același timp ar fi un spațiu confortabil din punct de vedere emoțional.

Succesul îl măsor în momente de fericire și împlinire. Nu mă plictisesc niciodată în ceea ce fac și finalizând fiecare proiect mă simt împlinit.

hennessy_creative_issue2_ (6)

hennessy_creative_issue2_ (7)

“Dacă ar fi să compar cocktailul The Hennessy Soda cu un obiect architectural, mi-aş imagina o casă de vacanţă cochetă pe Coasta de Azur. În stil provence, căsuţa e ca o mică vacanţă prin sine însuşi. Exact aşa gust are acest cocktail” – Vitalie Otgon.

 

THE HENNESSY SODA

ingrediente

2 părţi de cognac Hennessy Very Special
3 părţi de suc acidulat
1 felie de lămâie
gheaţă

 

pregătim

Turnăm cognacul Hennessy V.S.  într-un pahar înalt, adăugăm cuburile de gheaţă (umplem paharul) şi sucul acidulat. Decorăm cu o felie de lămâie. Savuraţi!

 

hennessy_creative_issue2_ (10)

hennessy_creative_issue2_ (8)

hennessy_creative_issue2_ (9)

photo Eva Elena
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md