LOVE IS…

00_1050

Oly si Iura Cazac: A fost hazliu, cind a vrut sa-mi puna pe deget inelul, iar eu nu puteam scoate manusa.

Dragostea… Inca Oscar Wilde spunea ca viata fara dragoste este ca o gradina fara soare, unde toate florile se ofilesc. Si fie ne mai suparam citeodata pe jumatatile noastre, dar intelegem ca viata fara ei nu ar avea acelasi sens. In ajunul sarbatorii de St. Valentine’s noi am descoperit multe chestii interesante despre o pereche romantică – Oly si Iura Cazac.


Prima intilnire…

Oly: Eu lucram la colectia de absolvire a Academiei de Arte, aveam nevoie de barbati-modele. Astfel ne-am cunoscut cu Iura. Mi-a placut din prima zi, dar deoarece nu eram libera – relatia nu a mers departe. Ulterior insa am inceput sa ne intilnim.
Iura: Cind lua masurile mele, era atit de severa, incit nici nu am indraznit sa vorbesc cu ea. Insa peste citeva luni m-a chemat la prezentarea colectiei. Ma invita prea des sa ia masuri (zimbeste) si de atunci am inceput sa comunicam practic in fiecare zi.


Prima intilnire romantica…

Oly: De fapt, nu avem un oficial inceput de relatie. Totul a mers de la sine, comunicam in fiecare zi, incit nu am observat cind prietenia a trecut in dragoste.
Iura: Deseori barbatii, cit si femeile la un inceput de relatie isi pun o masca, incearca sa para ceea ce nu sunt. Eu din start am fost sincer si i-am placut asa cum sunt.


Primele cuvinte de dragoste…

Oly: Iura ma cam tinea la distanta, desi ne vedeam in fiecare zi si vorbeam mult pe diverse tematici. Eu am fost cea, care prima a spus ca iubeste. El trebuia sa plece intr-o deplasare si noi mergeam in transport. Am simtit ca acum e momentul si am intors capul la un poster publicitar unde cu degetul i-am aratat la rind literele T E IU…
Iura: Am vazut primele litere si am inteles deodata totul.

 

01

02

 
Cum ne certam…

Iura: Daca sincer, de cind suntem impreuna nu prea ne-am certat serios. Fiind ambii nascuti in semnele zodiacale ale focului, ne agitam repede si tot atit de repede ne trece. Asadar, majoritatea conflictelor noastre se reduc la chestii neinsemnate cum ar fi intirzierile.


Cum ne dezmierdam…

Oly: Ghili – de la ghili-ghili-ghili (zimbesc). Dar din porecle mai hazlii imi amintesc Petrusca, pe care mi-o adresa Iura.
Iura: Iar tu ma numeai Arici. Pina si in telefon la tine sunt inscris Scumpici-arici.
Oly: Iar eu la tine – ZuZu.

 

03

04


Cel mai romantic moment…

Oly: Ziua cind m-a cerut in casatorie. Am plecat la schiat intr-o zona special amenajata la Nisporeni si acolo l-a rugat pe un priten ca si cum sa ne filmeze pe amindoi. Dar din moment ce s-a pus in genunchi, mi-am dat seama ce a pus la cale. A fost hazliu, cind a vrut sa-mi puna pe deget inelul, iar eu nu puteam scoate manusa. In acea seara am mers la tara la bunicii prietenului lui Iura, unde am fost primiti foarte cald cu mamaliga. Dimineata, prin padurea inzapezita, am facut un tur incitant pina la o manastire de femei… Aceste doua zile, in opinia mea, au fost cele mai romantice.
Iura: Oly, deseori imi face surprize. Odata a scris cu ruj pe oglinda ca ma iubeste. Ce-i drept eram asa de somnoros de dimineata ca am observat inscriptia abia dupa ce am terminat sa-mi curat dintii.


Ne irita…

Iura: Nu-mi place faptul ca Oly deseori intirzie. Cind mergem undeva, eu trebuie sa ma inarmez cu rabdare. Inteleg ca e femeie si ca vrea sa fie frumoasa, incerc sa intru in situatie.
Oly: Ma enervez atunci, cind el stiind ca sunt stresata, incepe sa faca haz pe seama mea. Sau cind stranuta asa de tare, incit ma sperii.


Despre control si gelozie…

Oly: Sunt un pic mai geloasa decit Iura, dar nu il deranjez cu control exagerat.
Iura: Ne cunoastem parolele de pe retelele de socializare, desi nu prea le folosim, caci avem incredere unul in altul.


Tangentele si deosebirile…

Oly: Din start ne miram, cit de mult seamana trecuturile noastre. Desi nu ne cunosteam si locuiam in localitati diferite, am petrecut practic aceeasi copilarie – aceleasi situatii si amintiri.
Iura: Si referitor la mincare suntem gurmani, in sens ca la ambii ne place sa gustam ceva nou. Dar avem si o deosebire: mie imi place laptele, iar Olei – nu.
Oly: Iura e mai timid la ale lui, iar eu uneori par mai agresiva. Pot spune adevarul in fata, nu tac cind ceva nu-mi place. De aia lumea ma crede nitel mai rautacioasa, dar desigur aceasta nu este adevarat. Sunt un om foarte bun la suflet.


Ce i-am oferit unul altuia…

Oly: M-a ajutat sa-mi redescopar increderea in sine, ca femeie – deoarece, in mare masura, faptul cum se autoapreciaza femeia depinde de barbatul pe care il are alaturi.
Iura: Ma ajuta zi de zi sa-mi descopar calitatile barbatesti. Crede in mine si ma provoaca mereu sa fac pasi spre suces.

 

05

06

07

08

09

 

photo Eva Elena
hearths Tucano, special thanks to Serghei Cernishev
Taste of Life magazine { Dolce Vita }, Green Fusion Agency

* Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare a materialului de pe www.dolcevita.md poate fi efectuat doar cu permisiunea scrisa, adresati request-ul la info@greenfusion.md